Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,247 $

Polgári engedetlenséggel küzdenek igazukért a tanárok

Körülbelül egy tucatnyi tanár úgy döntött, miután a kormány rendeletben megtiltotta a pedagógus-szakszervezeteknek a sztrájkot, polgári engedetlenségi akciót indítanak.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Nem vette fel a munkát a budapesti Szent László Gimnázium tizenkét pedagógusa. Így tiltakoztak a kormány február 11-én kiadott rendelete ellen, amellyel megtiltották a tanári érdekképviseleteknek, hogy valódi sztrájkot szervezhessenek – olvasható a Népszava beszámolójában.

A Szent László Gimnázium tanára, Tóth Viktor a lapnak adott nyilatkozatában kiemelte, a január 31-i kétórás figyelmeztető sztrájkban náluk a tantestület 70 százaléka vett részt, a mostani engedetlenségi akcióhoz pedig 11 kollégája csatlakozott. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

A tantestület többsége, még ha nem is tagadta meg a munkát, kiáll mellettük, és ők is felháborítónak tartják, hogy a kormány rendeletben korlátozza a sztrájkhoz való alapjogot – tette hozzá.

Tóth Viktor közölte, a hét folyamán több másik gimnáziumban is hasonló akciókat terveznek, amit a tanárok úgy is vállalnak, hogy tudják, az engedetlenség akár az állásukba is kerülhet.

A szakszervezetek szerint a sztrájkot kiüresítő kormányrendelet nemcsak a hazai, hanem az uniós jogrenddel is szembemegy, ezért ha szükség lesz rá, nemzetközi bíróságra viszik az ügyet.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.

Ezzel a drámai góllal vette el a győzelmet az MTK-tól a Mezőkövesd

Az MTK játékosai fejben talán már az öltözőben ünnepelték a győzelmüket, de nagy pofon lett a vége, nem várt helyzetben egyenlített a már kiesett Mezőkövesd.