Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

ENSZ: akár egy méterrel is megemelkedhet a tengerszint az évszázad végére

Az ENSZ arra figyelmeztet, hogy az éghajlatváltozás következtében akár egy méterrel is megemelkedhet a tengerszint az évszázad végére.

...svg content...Fotó: Twenty20
Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A szervezet éghajlatváltozási kormányközi testülete szerint 30 centiméter és 1 méter közötti vízszintemelkedés várható, amelynek nagyon komoly következményei lesznek, s ezek elsősorban a tengerparti vagy deltavidéki települések lakóit érintik.

Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet vezetője szerint a különösen sérülékeny területek a trópusi vidékeken és a fejlődő világban találhatóak, főképp Afrika, Dél-Ázsia és a csendes-óceáni szigetek sebezhetőek, az éghajlatváltozás következtében pedig már világszerte láthatóvá váltak ezek a hatások – írja az Euronews. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Szerte az egész világon, egyre nagyobb területeket, ezzel együtt pedig egyre több embert érint a klímaváltozás, így az Egyesült Nemzetek Szervezetének 200 állama tart hétfőn virtuális ülést, amelyen az éghajlatváltozás jelenlegi és jövőbeli hatásait vitatják meg.