Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,07 Ft
Euró
384,24 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
68,842 $

Márki-Zay Péter: „Addig kell emelni a béreket, ameddig az elvándorlás meg nem áll”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a Partizán vendége volt, ahol elmondta, magyar katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy döntene.

...svg content...Fotó: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Márki-Zay Péter a szokásos vasárnap esti élő Facebook bejelentkezés helyett most Gulyás Márton Partizán című műsorában beszélt, ahol szóba került az orosz-ukrán konfliktus is. Márki-Zay kifejtette, tart a háború kirobbanásától, és akár magyar katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy döntene – ő maga Ukrajna felvételét is támogatná a NATO-ba.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje elmondta, a koalíció rendelkezik szakpolitikai elképzelésekkel is, de bizonyos kérdésekben még folyik az egyeztetés a pártok között. A számokkal Surányi György foglalkozik, hatalomra kerülésük esetén pedig leállítanák a nagy kormányzati beruházásokat, emiatt egy százalék körüli GDP-növekedéssel számolnának a következő évben. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

Márki-Zay arról is beszélt, le kell állítani a rendőrök, pedagógusok és egészségügyi dolgozók elvándorlását, mégpedig megfelelő bérek biztosításával. Elmondása szerint többek között Surányi György, Király Júlia és Bod Péter Ákos is dolgozik a komplex modellezésen, mi az a béremelés, amit a költségvetés elbírna – számolt be a Magyar Nemzet.

Szó esett arról is, a közös lista még nem készült el, holott az ellenzék januárra ígérte, a törvényi határidő – február 26. – pedig vészesen közeleg. A miniszterelnök-jelölt elmondta, nem érez személyes felelősséget, ő a jogos kéréseit is elengedte, hogy a folyamat gyorsabban haladjon. Egyedül ahhoz ragaszkodik, hogy három roma képviselő is szerepeljen a listán, ami ugyan „még nincs leütve”, de úgy véli, meglesz.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.