18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Éveken át kínozta és éheztette saját fiát, aki 12 évesen egy sötét szobában, egyedül hunyt el

Felfoghatatlan, hogy mit tett az a házaspár, akik saját gyermeküket kínozták és halálra éheztették, miközben többi gyermekükkel jól bántak.

...svg content...Fotó: Twenty20
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A pennsylvaniai apa a bíróság előtt vallotta magát bűnösnek, miután kiderült, hogy éveken át kínozta és éheztette 12 éves fiát, aki annyira legyengült az évek során, hogy végül életét vesztette. A 43 éves Scott Schollenberger Jr. csütörtökön bűnösnek vallotta magát, és feltételes szabadlábra helyezés nélküli életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A vádak között szerepelt az emberölés bűntette, gyermek veszélyeztetése, és összeesküvés, mivel a férfi nem egyedül, hanem menyasszonyával együtt kínozta az ifjú gyermeket. A 36 éves Kimberly Maurert, és a 43 éves Scott Schollenberger Jr.-t 2020 szeptemberében vádolták meg, miután kiderült, hogy fiukat éveken át egy elsötétített szobában tartották fogva, éheztették és verték, miközben többi gyermekükkel jól bántak.

A nő jelenleg is börtönben van, ám a jövő hónapban őt is bíróság elé fogják állítani. A 12 éves gyermek, Maxwell Schollenberger holttestét 2020. május 26-án találták meg a családi házban, ahol a hatóságok közlése szerint embertelen körülmények között tartották fogva a fiút, saját ürülékével borított holtteste pedig egy koszos ágyon hevert egy szintén minden higiéniát mellőző szobában.

Később arra is fényt derítettek a hatóságok, hogy a fiú soha nem kapott orvosi ellátást, soha nem íratták be iskolába, sőt, még saját testvérei is alig látták, pedig egy házban éltek a tragikus sorsú fiúval. A fiú szobájában még a világítás sem volt bekötve, az ablakok redőnyeit ragasztószalaggal zárták le, kívülről pedig fémmel tartották zárva az ablakokat.

A nyomozók a bíróságon is közölték, hogy érthetetlen a tragédia, hiszen a többi gyermek szemmel láthatóan egészséges és kiegyensúlyozott, mindannyian iskolába járnak, és rendszeresen járnak orvoshoz is – számolt be az ABC News.