Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,247 $

Már az év elején népszerű úti cél a Balaton

A statisztikák szerint már az év elején újra népszerű úti cél lett több korcsoport körében, amit a jó idő közeledtének is tulajdonítanak.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az elemzések szerint január végére megugrott a magyarok utazási kedve belföldön, mivel a turisták a hónap utolsó hetében 7,7 százalékkal több egynapos kirándulást tartottak a Balaton turisztikai térségében, mint az előző év azonos időszakában, pedig ez a növekedés egy héttel korábban alig haladta meg a 2 százalékot.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) mobilcellaadatokból mért statisztikája alapján, január utolsó hétvégéjén 13,9 százalékkal nőtt a kirándulók száma, ez pedig arra utal, hogy a jó idő beköszöntével a Balaton újra egyre látogatottabb úti cél lehet belföldön.

Az adatok szerint a hónap utolsó hetében a Veszprémi, Keszthelyi és Siófoki járások voltak a legnépszerűbbek az egynapos látogatók körében, többnapos utazások esetén viszont a Tabi járásban mérték a legnagyobb számokat. A balatoni helyszínek többségénél szintén a számok emelkedését állapították meg, főleg a Tapolcai és Keszthelyi járás volt forgalmas.

Kiemelkedő a hazánkban foglalkoztatott IT szakemberek száma

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltatási Központ statisztikája szerint a Balaton turisztikai térségben az előző hónap utolsó hetében a legnagyobb arányban a 45–54 és 35–44 év közöttiek tartózkodtak hosszabb ideig, ez ehhez köthető vendégéjszakák száma 6-szoros, illetve 5-szörös növekedést jelent az éves átlagban.

Emellett a 65 év felettiek utazási hajlandósága is virágzásnak indult, ebben a korcsoportban 10,5 százalékos növekedést figyeltek meg, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 43-szoros emelkedést jelent a 2021-es hasonló időszakhoz viszonyítva.

A Magyar Nemzet cikkéből az is kiderül, hogy a vizsgált időszakban a legtöbb vendégéjszaka a Keszthelyi és Nagykanizsai járásokban mutatkozott meg, ezzel számottevő növekedést elérve az előző évi számadatokhoz képest.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.