Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,598 $

Beerősített az AMD, rengeteg processzort értékesítettek 2021-ben

Jócskán felülmúlta az amerikai techóriás a pénzügyi szakértők várakozásait.

Unsplash
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Mercury Research kutatócég által készített elemzésből kiderült, az AMD a teljes CPU-piac 25,6 százalékát tette ki 2021 utolsó negyedévében, ami komoly javulásként értékelhető az előző időszakokhoz képest.

Mindez azt jelenti, hogy az asztali számítógépekbe szánt processzorok, a szerver CPU-k, a laptopokba épített lapkakészletek és egyéb vezérlők terén még mindig az Intel vezet, mégpedig toronymagasan, 74,4 százalékos piaci részesedéssel. Soron kívül Felmérés: ez aggasztja most a legjobban az 50 év feletti korosztályt

Az AMD erősödése főként a játékkonzolok iránti megnövekedett keresletnek tudható be, hiszen a vörösek grafikus chipjeivel felszerelt PlayStation 5 és Xbox Series X/S masinák valóságos sikertermékek, 2020. novemberi megjelenésük óta gyakorlatilag a világ minden országában hiánycikként vannak számon tartva.

Ha az asztali CPU-k kínálatát nézzük, az AMD minimálisan ugyan, de 0,8 százalékban veszített az Intellel szemben, és ugyanez a tendencia figyelhető meg a mobilpiaci részesedésnél is, ahol 0,4 százalékot esett vissza, mindezt annak ellenére, hogy összességében jelentős emelkedés volt tapasztalható.

Kispadon kezd Szoboszlai a Tottenham ellen

Szoboszlai Dominik a Tottenham ellen léphet pályára az Anfield Roadon a Liverpool színeiben, és már a kezdő is ismert.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért is küzdenek az orvosok.