Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,48 Ft
Euró
386,09 Ft
Font
449,64 Ft
Bitcoin
62,177 $

Több kanadai tartomány is eltörli a járványügyi intézkedéseket

Saskatchewan és Alberta tartományokban már megkezdték az oltásra és a maszkhasználatra vonatkozó intézkedések eltörlését, mondván, „ez a politika már nem indokolt”.

...svg content...Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Adrian Wyld
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kanadai Saskatchewan tartomány vezetése kedden jelentette be, hogy megszünteti a koronavírus-járvány miatt hozott járványügyi intézkedéseket, beleértve az oltási igazolványokat, valamint a kötelező maszkviselést. E lépésre pedig pont akkor került sor, amikor a miniszterelnök, Justin Trudeau a kamionos tüntetésekre reagálva közölte, ragaszkodik az oltási szabályokhoz.

Saskatchewan tartomány közölte, a jövő héttől nem követelik meg az oltási igazolványok meglétét, és nem fogják meghosszabbítani a február végén lejáró kötelező maszkhasználatot sem. Scott Moe, saskatchewani törvényhozó üdvözölte a hamarosan eltörlésre kerülő korlátozásokat, amiért nagyban segítették a koronavírus elleni harcot, azonban megjegyezte, e „politika előnyei már nem haladják meg a felmerülő költségeket”. Soron kívül Így alakul a boltok nyitvatartása a pünkösdi hosszú hétvégén

Moe arra buzdított minden kanadait, hogy ne ítéljék el szomszédaikat, ismerőseiket, és barátaikat az oltási státuszuk miatt, mivel „minden embernek jogában áll eldönteni, hogy be akarja-e oltatni magát, vagy sem” – meggyőződése, hogy a „kormány tiszteletben fogja tartani ezt a jogot”.

Emellett azonban egy másik tartomány is a tettek mezejére lépett: Alberta tartomány vezetése bejelentette, hogy szerda éjféltől minden helyi lakosra érvényes lesz, hogy nyilvános helyeken már nem kell felmutatniuk oltási igazolványukat, és a 12 éves és annál fiatalabb gyermekek esetében is megszüntetik a kötelező maszkhasználatot – számolt be az RT.

Az USA 1 milliárd dollár értékű katonai csomagot küldhet Izraelnek a háborúhoz

Az USA nemcsak Ukrajnát támogatja katonai szinten, hanem Izraelt is, akik egy új, 1 milliárd dollár értékű csomagot kaphatnak.