Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Víz fölött lebegve száguldozik minden idők legfejlettebb hidrogénhajtású jachtja

Ha azt hittük, már láttunk egyedi koncepciókat a megújuló energiaforrások felhasználása terén, akkor gondoljuk át újra a helyzetet, hiszen egy új hajóprototípus egészen különleges dizájnt kapott.

...svg content...TheJet Zero Emission
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A forradalmi öltet mögött álló svájci startup, a The Jet ZeroEmission a Zenith Marine és a DWYN vállalatokkal összefogva építette meg legújabb, zéró károsanyag-kibocsátású hajóját.

A cég sajtóközleménye szerint a jármű jövőre készülhet el, és előreláthatólag a 2023 novemberében megrendezésre kerülő COP28 klímakonferencia alkalmából repülhet először az Egyesült Arab Emírségekben. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az egyedi kialakítású jacht futurisztikus, földöntúli külsővel rendelkezik, megfelelő működését két hidrogén üzemanyagcella biztosítja, ami amellett, hogy meghajtja az elektromos motorokat, csendes, emissziómentes hajózást ígér.

A szóban forgó cellák hidrogén és oxigén összekeverésével állítanak elő villamos energiát, ezáltal tiszta, zöld módon közlekedhet a nagyjából 10 méter hosszú jacht, amely a kapitányt is beleértve 13 embert tud szállítani.

A hajót az különbözteti meg a piacon lévő többi szuperjachttól, hogy képes úgy szárnyalni, mint egy repülőgép, miközben 90 centiméterrel a vízfelszín fölött lebeg. Ha minden az előzetes tervek szerint alakul, akkor a világ leggazdagabb embereinek szánt szuperhajót piacra is dobhatják, bár azt még nem tudni, pontosan mennyibe kerülhet majd a „luxus környezetvédősködés”.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.