Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Kínának nyert olimpiai aranyat az amerikai születésű Hóhercegnő

Már az olimpiai bajnoki arany megszerzése előtt is hatalmas rajongás övezte a 18 éves síakrobatát.

...svg content...MTI/EPA/ROMAN PILIPEY
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Eileen Gu még 2019-ben döntött úgy, hogy mind a világbajnokságon, mind pedig az olimpián kínai színekben szeretne versenyezni. A kaliforniai születésű, ám anyai ágról kínai felmenőkkel rendelkező versenyző váltása ugyanakkor számára a nemzetek közötti egyesítést jelenti, és egyaránt büszke amerikai, valamint kínai származására is.

Gu éppen ezért mindkét országban hatalmas népszerűségnek örvend, Kínában viszont túlzás nélkül tízmilliók rajonganak érte. A ma hajnali Big Air győzelmét követően a kínai facebookként is emlegetett Weibo oldalára 30 perc alatt 90.000 (!) komment érkezett, a hírhez kapcsolódó hashtagek pedig 300 millió megtekintését értek el, ami miatt rövid időre össze is omlott a közkedvelt közösségi oldal. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Eileen-t már most a jövő nagy sísztárjának tekintik, a fiatal sportoló pedig rengeteget tesz azért, hogy másokat is inspiráljon. Sportolói karrierje mellett modellkedik, és a tanulásban is jeleskedik, idén ősszel kezd a Stanford Egyetemen – írta a CNN

A Kínában csak Hóhercegnőnek becézett, immár világ- és olimpiai bajnok Gu rendkívül higgadtan kezeli a kettős állampolgárságát firtató kérdéseket:

„Amikor az USA-ban vagyok, amerikai vagyok, de amikor Kínában vagyok, kínai vagyok.” – mondta korábban

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.