Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Rekordot döntöttek a magyarok: 10 ezer milliárd forintot fektettek állampapírba

Varga Mihály pénzügyminiszter számolt be a mérföldkőről, melynek alapján egész Európában Magyarországon a legnagyobb a lakosság részvétele az államadósság finanszírozásában.

...svg content...Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján a debreceni Kölcsey Központban 2022. február 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Varga Mihály pénzügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán számolt be a mérföldkőnek számító helyzetről, mely szerint elérte a 10 ezer milliárd forintot a lakossági állampapírok állománya.

A pénzügyminiszter bejegyzésében azt írja, a külföldiek szerepe csökken, a magyar családoké erősödik az adósságfinanszírozásban: 2010-ben az adósság 60 százaléka volt külföldiek kezében, ma az egyharmada. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Akkor az államadósság csupán 3 százalékát tartották kézben a magyar emberek, ma ez az arány 25 százalékra javult. Ez azt jelenti, hogy mára Európában Magyarországon a legnagyobb a lakosság részvétele az államadósság finanszírozásában.

Ezzel mérséklődik az ország kiszolgáltatottsága, nő a stabilitás, a kamatjövedelem a családoknál marad, nem külföldiek jövedelmét növeli. Varga szerint ennek is köszönhető, hogy Magyarország mindvégig a saját lábán állt a járvány által okozott gazdasági válságban.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel élő interjút ad a Kossuth Rádió vendégeként, minden bizonnyal a Robert Fico ellen elkövetett merénylet lesz az egyik fő téma.