Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Felfüggeszthetik a Facebook és az Instagram működését Európában

Súlyos jogi vita kezd kialakulni a Meta körül, amely azzal végződhet, hogy betilthatják a Facebookot és az Instagramot az Európai Unió tagállamaiban.

...svg content...Twenty20
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Egy új uniós jogszabály előírja, hogy az EU területén felhasználói adatokat gyűjtő vállalatoknak európai szervereken kell tárolniuk és feldolgozniuk azokat.

A Facebook és az Instagram adatait viszont amerikai és európai szervereken is tárolják, amely kulcsfontosságú a hirdetések megcélzása szempontjából, amivel a közösségi platformokon működő vállalkozások is jól járnak – írta a Pocket Now.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott jelentésében a Meta azt írta, ha a techcég nem felel meg az új uniós előírásoknak, akkor egyszerűen leállítja a Facebook és az Instagram szolgáltatásait.

A Meta globális ügyekért felelős alelnöke, Nick Clegg elmondta, a határozat ellehetetlenítené az uniós vállalkozások és cégek működését, hiszen többségük éppen ezeken a platformokon hirdet és reklámoz, így óriási financiális csorbát szenvedhetnének el.

Múlt héten a Meta részvényei 25 százalékos zuhanásba kezdtek, miután a vállalat a története során először veszített napi aktív felhasználókat, így nincs jó helyzetben, figyelembe véve, hogy a fiatalok többsége más online felületeket használ a kapcsolattartásra, ezért minél hamarabb változtatniuk kell majd üzleti stratégiájukon.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.