Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Befellegezhet a hazai benzinkutaknak, jöhet a válság?

A kormány várhatóan február közepén meghosszabbítja a benzin és gázolaj árára vonatkozó, 480 forintra befagyasztott felső limitet, ám a folyamatosan emelkedő beszerzési ár tönkre teheti a kereskedőket.

...svg content...Twenty20
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az üzemanyagárstop meghosszabbítása esetén az üzemanyag-kiskereskedők tönkre mennek – mondta a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára, Grád Ottó. A szakember az ATV-nek adott nyilatkozatában kiemelte, a következő hetekben folyamatos kőolajár-emelkedést fogunk tapasztalni, és nem lenne meglepő, ha ez rövid időn belül a lélektani határt, a 100 dollárt is elérné vagy meghaladná. 

A GKI vezérigazgatója, Molár László úgy gondolja, hogy a kormány politikai okokból hosszabbít majd.  A kőolaj világpiaci ára február 5-én 90 dollár körül alakult, ebből ki lehet következtetni, az árstop nélkül milyen lenne most a helyzet. Soron kívül Budapest összes lakásában bekapcsolták a távfűtést

Amikor befagyasztották, akkor 506-510 forint körül volt az üzemanyagár – a mostani kőolajárral körülbelül 520 forint körül alakulna az benzin ára Magyarországon.

Az autósok jól jártak az árak befagyasztásával, ez viszont nem mondható el a töltőállomásokról. Az eltelt időszakban a valós piaci árak mindig felette voltak a hazai hatósági árnak, ami hosszú távon mindenképp veszteséget jelentett a benzinkutak üzemeltetőinek – tette hozzá Grád Ottó.

Történelmi csúcson az ötöslottó főnyereménye, hatalmas pénzt kaszálhatunk

Az ötöslottó főnyereménye elérte a 6,525 milliárd forintot, ami a játék 67 éves történetében a legnagyobb összeg.