Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,11 Ft
Euró
385,66 Ft
Font
451,33 Ft
Bitcoin
70,822 $

Pályát módosít egy nyugdíjazott repülő, partigépként születik újjá (videó)

A trendi bulihelyszín már készen áll a vendégek fogadására, a születésnapoktól kezdve a céges rendezvényeken át az esküvőkig számos esemény lebonyolítására alkalmas.

...svg content...Fotó: marcobertoliphotography / Twenty20
Epic

Czinder Tímea

Szerkesztő

A flottából kivont gépek sorsa sokféle lehet, néhányan közülük visszatérnek az égbe más légitársaságok színei alatt, másokat alkatrészként hasznosítanak újra, vagy a repülőgéptemetőben végzik. A British Airways nyugdíjazott gépére azonban szokatlan jövő vár: bulirepülőként születik újjá az Egyesült Királyság egyik repülőterén.

Suzannah Harvey, a magántulajdonban lévő Cotswold repülőtér vezérigazgatója 2020 októberében vásárolt meg egy kiszuperált Negus 747-et körülbelül 420 forintnak megfelelő összegért, és nagyjából 14 hónapot töltött azzal, hogy menő „buligéppé” alakítsa – számolt be a CNN. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

A járvány miatt sok légitársaság döntött úgy, előrehozza idősebb repülőgépei kivonását, Harvey ötlete pedig akkor öltött formát, amikor különféle típusú BA 747-esek kezdek érkezni az Air Salvage nemzetközi alkatrészgyártó cég raktárába, ami történetesen a cotswoldi repülőtéren található.

A hat hétig tartó tárgyalás után a BA lehetővé tette, hogy 747-esekből álló flottájából válasszon, Harvey pedig egy ikonikus Negus mellett döntött. A kemény munka csak ezután kezdődött: bár a burkolat és pilótafülke megmaradt, az utasteret lecsupaszították, hogy létrehozzák a partitermet, a konyhát pedig bárrá alakították át.

Az egész gépet egyedi világítással látták el, az utastér mennyezeti paneljeit, valamint a központi csomagtereket pedig eltávolították, hogy rálátás nyíljon a repülőgép belső műszereire is.

„Hosszas folyamat volt, mire valóban biztonságossá tettük az érdeklődők számára, hiszen ezeket a gépeket a levegőben repülésre tervezték. Sok olyan biztonsági elem akad, ami nem felel meg a földi rendezvénytermek egészségügyi és biztonsági előírásainak, ezért ezeket el kellett távolítani”

– számolt be Harvey.

Az átalakítás közel 210 millió forintba került, a repülőgép azonban már készen áll a vendégek fogadására. A sokoldalú helyszín alkalmas születésnapi bulik, termékbemutatók vagy vállalati prezentációk rendezésére, televíziós műsorok is forgathatók itt, de esküvői helyszínként is tökéletes. Mivel a gép teljes területe rendelkezik a szükséges engedéllyel, a szertartást akár a pilótafülkében is meg lehet tartani.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

Öt autó rohant egymásnak az M7-esen Törökbálintnál

Több autó is egymásnak rohant az M7-es autópályán Törökbálintnál, ami miatt az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.