Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,981 $

Közelről a második világháborús szovjet bomba Óbudáról

A tűzszerészeknek ezúttal egy második világháborús bombát kellett biztonságba helyezniük, az érintetett terület Óbuda volt, Budapest III. kerülete.

...svg content...Fotó: Gajdos Milán hadnagy
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Még mindig rengeteg hasonló bomba lehet a föld alatt, amiket a második világháború ideje alatt helyeztek el vagy dobtak le. Sok évtized telt el a világháború óta, de ezek a bombák még mindig veszélyesek lehetnek, így csak speciális kiképzésen átesett szakemberek mehetnek a bombatestek közelébe.

Nemrég Óbudán, a Bojtár utcában került felszínre egy nagyméretű világháborús robbannóeszköz, amit az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred vett kezelésbe. Egy 100 kilogrammot szovjet bombát találtak a helyszínen, ahol nagyon régóta lehetett a föld alatt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Arcátlan autórongálás Kőbányán, videón a gyanúsított

A művelet idejére mintegy 250 méter sugarú körben zárta le a rendőrség az érintett területet, miután egy nagyobb bombáról volt szó, ami végül elszállításra kerül.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.