Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,92 Ft
Euró
387,04 Ft
Font
451,99 Ft
Bitcoin
66,364 $

Öt év börtönre is ítélhetik a hackert, aki modchipeket gyártott Nintendókhoz

A konzolkalóz akár 5 évre is börtönbe kerülhet, amiért kalózkodásra alkalmas modchipeket gyártott és értékesített a Nintendo konzolokhoz.

...svg content...Fotó: Twenty20
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy friss bírósági dokumentumból derült ki, hogy az amerikai kormány 60 hónapra, azaz 5 évre ítélné Gary Bowsert, amiért olyan modchipeket gyártott és értékesített, melyek alkalmasak a kalózkodásra – annak ellenére, hogy a hacker korábban már bűnösnek vallotta magát, elfogadta a kiszabott 4,5 millió dolláros bírságot (1,4 milliárd forint), és vállalta, hogy 19 hónapra börtönbe vonul.

A kanadai hackert azért fogták el, mert tagja volt a Team Xecuter hackercsoportnak, mely arra szakosodott, hogy kalózkodásra alkalmas modchipeket gyártsanak és értékesítsenek konzolokhoz, elsősorban Nintendókhoz, az illegális tevékenységgel pedig több tízmillió dollárt zsebeltek be. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

Habár a bíróságon Bowser ügyvédei azzal érveltek, hogy a hacker volt az egyetlen, akit letartóztattak a hackercsoportból, és ő volt a „legkevésbé vétkes” az illegális ügyletekben, a bíróság szerint nincs semmi baj a 60 hónapos börtönbüntetéssel, ugyanis meglátásuk szerint Bowser előélete és személye önmagában is indokolja a büntetés időtartamát, valamint kiemelték, hogy „a büntetésnek tükröznie kell a bűncselekmény súlyosságát”, magyarul a bíróság a hacker ügyével kíván példát statuálni.

A bíróságon az is elhangzott, hogy az 5 éves börtönbüntetésen felül javasolják a férfi megfigyelését a börtönbüntetést követő három évben. A férfi ügyvédei azzal próbáltak érvelni a bíróságon, hogy Bowser valójában csak csekély összeget profitált az illegális ügyletekből, sőt, azt állították, hogy a hacker mindössze 320 ezer dollárt (99 millió forint) keresett hétéves illegális pályafutása alatt – számolt be az RT.