Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Bezárás alatt az ózdi gyár, de még Szerbiából is hoznak vendégmunkásokat

Az ózdi Johnson Electric autóipari alkatrészgyár három hónap múlva bezár, azonban még a közelmúltban is vettek fel embereket Szerbiából vendégmunkásként.

...svg content...Fotó: A behavazott ózdi városközpont. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Tavaly áprilisban jelentette be a Johnson Electric (JE) borsodi autóipari alkatrészgyára, hogy végleg bezárja kapuit, ez pedig azt jelentette, hogy 2022 áprilisáig mintegy 800-an veszíthetik el a munkájukat.

Most azonban úgy tűnik, hogy a bezárás nem a tervek szerint alakul, mivel az elmúlt egy évben olyan sokan mondtak fel, hogy a gyárbezárás bejelentése óta többször is új munkaerőt kellett felvenni az üzembe, többek között szerb kollégákat is, akik a gyártósorok megismerése és a gyártási folyamat betanulása miatt érkeztek Ózdra. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

A tavalyi bejelentés után az illetékes miniszter, Palkovics László kiadott egy sajtóközleményt, amely arról szólt, hogy a Johnson munkavállalói mielőbb új állást találjanak, ezért a tárca helyzetük rendezéséhez minden támogatást kész megadni.

Sétálóutcán menekült a rendőrök elől a mohácsi ámokfutó (videóval)

Ebből eddig az valósult meg, hogy tavaly tartottak egy állásbörzét Ózdon, illetve terveznek céges továbbképzéseket is, bár ez utóbbira eddig még nem került sor.

Ezenfelül a szakszervezet javaslatára a cég ajánlólevelet állított ki az alkalmazottaknak, valamint több dolgozó számára kínáltak állást a JE hatvani üzemében, az utóbbi időben pedig át is helyeztek oda néhány operátor és szellemi foglalkozású kollégát – írta a Napi.hu

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.