Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,76 Ft
Euró
387,45 Ft
Font
451,52 Ft
Bitcoin
66,447 $

Öt hónap után jelent meg újra nyilvánosság előtt Kim Dzsongun felesége

Az észak-koreai vezetés családja meglehetősen ritkán mutatkozott a nyilvánosság előtt a koronavírus-járvány ideje alatt.

...svg content...Fotó: EPA/KCNA
Ázsia

Nagy Noel

Szerkesztő

Most is történt egy öt hónapos kihagyás, mire Ri Szolju, az észak-koreai first lady ismételten megjelent az állami média előtt. Kim és Ri ezúttal együtt jelentek az egyik phenjani nagyszínházban, ahol a Holdújévet ünnepelték – írja a South China Morning Post.

Rit utoljára szeptember 9-én lehetett látni a nyilvánosság előtt, amikor férjével meglátogatták a Nap Kumsusan Palotáját, ahol Kim Ir-szen és Kim Dzsongil, a két korábbi észak-koreai vezető bebalzsamozott teste nyugszik. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

Az állami KCNA hírügynökség beszámolója szerint, amikor Kim és felesége egyszerre megjelentek üdvözlőzene kíséretében a színházban, akkor a közönség többi tagja egyszerre tört ki „hurrá!” ujjongásban, hogy újra láthatják a vezető szerelmét.

Az állami televízióban levetített felvételek szerint Ri egyébként hagyományos piros-fekete hanbok ruhát viselt, valamint mosolyogva beszélgetett Kimmel a műsor alatt. A páros még felment később a színpadra is, hogy kezet fogjon és közös képet készítsen a művészekkel.

Ráadásul 2020 januárja, vagyis bő két éve óta először lehetett nyilvánosan látni Kim nagynénjét és egy korábban nagy hatalomnak örvendő tisztviselőt, akik Ri mellett ültek a koncert alatt. A tisztviselő Kim Dzsongun első éveiben még fontos pozíciókat töltött be, azonban miután a despota kivégeztette a nagybátyját, ő is háttérbe szorult.