Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Rendőrnek adta ki magát egy férfi Debrecenben, szabálytalan maszkhasználat miatt bírságolt (videó)

Az 51 éves férfi egy dohánybolti eladót bírságolt meg, úgy, hogy rendőrnek adta ki magát. 

Fotó: police.hu
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Január 18-án érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint egy debreceni dohánybolt eladóját feltehetően egy álrendőr megbírságolta. 

A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd egy helyi lakos került a látóterükbe, akit január 26-án állítottak elő a történtekkel kapcsolatban.  Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A nyomozás adatai szerint a férfi bement az üzletbe, megmutatta az áligazolványát az eladónak, majd közölte, hogy szabálytalan maszkhasználat miatt bírságot fog kiszabni rá. 

Az álrendőr vázolta a lehetőségeket, az eladó pedig az 5 ezer forintos helyszíni bírság mellett döntött. A gyanúsított úgy is próbálta erősíteni a hitelességét, hogy úgy tette, mintha egy kollégájával egyeztetne telefonon. 

A sértett később mégis úgy döntött, hogy felhívja a 112-t, hiába a kiváló színészi alakítás és a rendőrigazolvány, mégis gyanút fogott az áldozat. 

A rendőrigazolvány, valamint a kiváló színészi alakítás mégis kevésnek bizonyult, a sértett rövid hezitálást követően felhívta a 112-es segélyhívót.

A gyanúsított a kihallgatáson részletes beismerő vallomást tett, majd őrizetbe vették. Az otthonában tartott kutatás során három hamis rendőrigazolványt találtak és foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben, valamint a vizsgálat további részét fogja képezni más bűncselekmények megvalósulása is – írja a police.hu. 

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.