Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,00 Ft
Euró
388,57 Ft
Font
452,52 Ft
Bitcoin
63,733 $

Marad a heves szélmozgás, de akár 7 fok is lehet szombaton napközben

A szél marad, néhol erősebb lökésekkel, de egy kicsit enyhül az idő és akár a 7 fokot is elérheti a hőmérséklet napközben.

Fotó: Unsplash/Khamkéo Vilaysing
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Estig felhős idő várható helyenként helyenként záporral, hózáporral, havaseső záporral. Éjjel átmenetileg csökken, majd péntek hajnaltól nyugat felől fokozatosan újra megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, péntek délutánra mindenütt beborul az ég.

Akkor előbb a Dunántúlon és a főváros tágabb térségében várható eső, havas eső, a hegyekben havazás. Estétől már a Dunától keletre is több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Kelet, északkelet felé haladva növekszik a hó esélye.

Pénteken a nyugati, északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik, majd estétől csökken a szél sebessége. Szombaton a délnyugatira forduló szelet kísérik élénk, néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5, +1 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 7 fok között valószínű.

(MTI)