18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Halálra gázolta a késes támadót, őt tartóztatták le gyilkosságért

Mikor a 26 éves járművezető meglátta, ahogyan egy férfi többször is megszúr egy nőt, segíteni akart, és az egyetlen lehetséges megoldásnak az tűnt, ha autójával lép közbe.

Fotó: Deeangelo / Twenty20
Epic

Czinder Tímea

Szerkesztő

Több mint húszezren írták alá azt a petíciót, amelyben az Abraham néven ismertté vált férfi szabadon engedését követelik, akit egy késes támadó elgázolásáért vettek őrizetbe.

A férfi hétfő reggel a Maida Vale-i Chippenham Roadon vezetett, amikor meglátta, hogy a 41 éves Leon McCaskre többször is megszúrja a 43 éves kétgyermekes anyukát, Yasmin Chkaifit. Abraham úgy próbált közbelépni, hogy feléjük hajtott, elgázolta őket, McCaskre pedig a jármű alá szorult. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

A brit Metro beszámolója szerint a járókelők hiába próbálkoztak újraélesztéssel, a késelő és áldozata is a helyszínen meghalt, a 26 éves sofőrt pedig gyilkosságért letartóztatták.

„Jó jellemű ember vagyok, életem során soha nem tartóztattak még le. Szemtanúja voltam, ahogyan a járdán egy férfi újra és újra megszúr egy védtelen nőt, nem messze az autómtól. A lakosság próbált közbelépni, a támadó azonban késsel hadonászott, megfélemlítve a bátor helyieket is.

Ösztönös gondolatom volt, hogy megvédjem a megszúrt nőt és a közösség tagjait. A támadó felé hajtottam azért, hogy elválasszam a nőtől, akit megtámadott. Nem állt szándékomban bántani a támadót, csak meg akartam védeni azokat, akiket megtámadott”

– üzente ügyvédjén keresztül Abraham.

Az elhunyt édesanya családtagjai is méltatták a férfit, amiért közbelépett. Beszámoltak róla, hogy Chkaifi volt élettársa, McCaskre erőszakos volt, és csütörtökön kellett volna a bíróság elé állnia, amiért az ideiglenes távoltartási végzés ellenére kapcsolatba lépett a nővel.

Abraham ügyvédje felvette a kapcsolatot a Metropolitan rendőrséggel, és azt kérte, fontolják meg a letartóztatás feloldását, és bánjanak védencével úgy, mint egy tragikus esemény szemtanújával, ne pedig mint egy bűnözővel. Közben a Független Rendőrségi Magatartási Hivatal is megerősítette, vizsgálatot indított annak okán, ahogyan a Met kezeli az ügyet.