Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,66 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,92 Ft
Bitcoin
61,771 $

Összecsapott a hadsereg a drogcsempészekkel, 27 ember vesztette életét

27 szíriai csempész próbált meg bejutni Jordánia területére, amikor tűzharc kezdődött a hadsereggel. 

Fotó: Twenty20
Ázsia

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A jordániai hadsereg közölte, hogy csapataik megöltek 27 feltételezett embercsempészt, akik a szomszédos Szíriából próbáltak bejutni az országba, ezzel kábítószer-kereskedelmi kísérletet akartak meghiúsítani, és több gyanús anyagot is lefoglaltak. 

A hadsereg közölte, hogy „továbbra is alkalmazza az újonnan felállított bevetési szabályokat, és a határok védelme érdekében vasszigorral fog lecsapni, valamint erővel és határozottsággal fog fellépni minden beszivárgási vagy csempészkísérlettel szemben” – írja az ABC News Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Jordánia több mint 650 ezer szíriai menekültnek ad otthont, akik a több mint egy évtizede dúló polgárháború elől menekültek el. Szeptemberben szíriai és jordániai tisztviselők a határbiztonságról tárgyaltak, miután a szíriai kormányerők elfoglalták a lázadók által ellenőrzött területeket a jordániai határ mentén.

Egy hónappal később II. Abdalláh jordániai király egy évtized óta először beszélt Bassár Aszad szíriai elnökkel, miután a két ország újra megnyitott egy kulcsfontosságú határátkelőt.

A 10 éve tartó polgárháború után Szíriában virágzik az illegális kábítószeripar. Az elmúlt években az arab ország az illegális amfetamin előállításának és értékesítésének egyik fő helyszínévé vált. Szíria és a szomszédos Libanon is a kábítószer közel-keleti, különösen az Öböl-menti országokba vezető kapuivá váltak.

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

Távvezérelt csótányok játszhatnak kulcsfontosságú szerepet a mentési műveletekben

A szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem tudósai sikeresen fejlesztettek ki távirányítású csótányokat, amik forradalmasíthatják a kutató-mentő műveleteket.

Elgázolt egy embert a vonat Érdnél, késő estig helyszínelhetnek

Újabb és újabb vonatgázolásokat jelentenek be, most épp Érdnél történt baleset, ami miatt várhatóan késő estig csak vágányon fognak haladni a vonatok az érintett szakaszon.