Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,777 $

Súlyosbodik a nővérhiány, néhány héten belül leállhatnak a művesekezelések

Az állam nem fektet elegendő pénzt a közellátások finanszírozásába, a szakképzett dolgozók pedig sorra mondanak fel, ami a kezelésre szoruló betegek halálát okozhatja.

Fotó: Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél a Kossuth téri kormányellenes tüntetésesen 2019. január 5-én. MTI/Mónus Márton
Belföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Aggódó orvosok keresték fel Hadházy Ákos független képviselőt, mert szerintük akár tízezer ember is közvetlen életveszélybe kerülhet az egészségügyet érintő súlyos munkaerőhiány miatt. A politikus egyáltalán nem látja túlzónak az állításokat.

A művesekezeléseket három nagy cég biztosítja a betegek részére, a közellátásért pedig az állam fizet, tíz éve azonban ez az összeg alig emelkedett, így a dolgozók bérének emelésére is szűkös a keret. A szakképzett nővérek sorra mondanak fel, heteken belül összeomolhat az ellátás, ami a dialízisre szoruló betegek halálát is okozhatja. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Hadházy megjegyzi, az állam az egész területre 27 milliárdot költ, az ellátás biztonságos feltételeinek megteremtéséhez pedig 4,5 milliárd forintra lenne szükség. Feltételezése szerint a kormány szándékosan akarja a német és francia kézben lévő cégeket ellehetetleníteni, hogy aztán államosíthassa őket.

Facebookon tett bejegyzése szerint csak arról tudta biztosítani a hozzá forduló orvosokat, hogy beszámol a problémáról. Azt javasolta, vállalják arcukat, és álljanak ki ők a közvélemény elé, hogy felhívják a figyelmet a kialakult helyzetre.

Ennyivel drágább jelenleg az üzemanyag Magyarországon a régiós átlagnál

Még mindig szemmel látható a különbség.

Óriási nyomás helyezheti az Újpestet a Kisvárda szombaton

Ha a Kisvárda nyer a Puskás Akadémia ellen vagy legalább döntetlent szerez, miközben az Újpest megint kikap, azzal minden eddiginél nehezebb helyzetbe kerülnének a fővárosiak.