18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,54 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
66,224 $

Koponyatörést okozott ismerősének, amiért csak pár ezer forintot fizetett neki

Súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolják azt a 26 éves férfit, aki másfél évvel ezelőtt Egerben a nyílt utcán többekkel szemben is erőszakoskodott.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vád szerint a sértettek egyike – egy akkor 18 éves fiatalember – 2020 nyarán 20.000 forintot kért kölcsön a vádlottól azzal, hogy azt részletekben fogja visszafizetni neki – írta az ugyeszseg.hu.

A kölcsönadónak azonban hamarosan anyagi nehézségei támadtak, ezért sürgetni kezdte a mihamarabbi törlesztést, melynek érdekében 2020. július 8-án, kora este, megállította a munkából hazafelé tartó adósát az utcán és felszólította őt, hogy az aznap felvett bérét adja át neki. Ebből szóváltás támadt, melynek eredményeként a sértett 2.000 forintot ajánlott fel a férfinak, aki kevesellte az összeget. A felek között végül tettlegességig fajuló vitát követően az erőszakos terhelt 5.000 forintot vett el fiatal adósától. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

Ekkor jelent meg a helyszínen a sértett közelben lakó édesapja, aki békítőleg próbált beavatkozni a konfliktusba, mire a vádlott ököllel az arcába csapott, amitől a férfi eszméletét vesztve hanyatt esett. Az ütés, illetve a zuhanás következtében a középkorú sértett koponyaalapi-, valamint arckoponyacsont törést szenvedett, ami közvetett életveszéllyel járt. A férfi a sérülései miatt hosszas kórházi kezelésre szorult.

A Heves Megyei Főügyészség az elkövetett cselekmények miatt önbíráskodás bűntettével és életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a korábban már büntetett elkövetőt.

Vádiratában a vádhatóság arra tett indítványt, hogy amennyiben a terhelt az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a bíróság vele szemben halmazati büntetésül 3 év 6 hónap börtönbüntetést szabjon ki, és 4 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.