Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,39 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,33 Ft
Bitcoin
57,435 $

Feltörtek egy fehér felsőbbrendűséget hirdető weboldalt, és kiteregették a szennyest

Bár a Patriot Front igyekezett magát hazafiak csoportjaként feltüntetni, a kiszivárgott információk jóval sötétebb képet festenek róla.

Fotó: onyTheTigersSon / Twenty20
Észak-Amerika

Czinder Tímea

Szerkesztő

Mintegy 400 gigabájt adat került nyilvánosságra a Patriot Front (PF) fehér felsőbbrendűségi csoport RocketChat szerveréről, az üzenetek, képek és videók pedig arról tanúskodnak, hogy a szervezet neve számos gyűlölet-bűncselekménnyel összefüggésbe hozható.

A PF a 2017-es Unite the Rights gyűlés után alakult a virginiai Charlottesville-ben, amely során az egyik résztvevő autójával belerohant az ellentüntetők tömegébe, ezzel megölve egy embert, és megsebesítve 35 másikat. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

A merényletet elkövető James Alex Fields Jr. nem sokkal korábban a Vanguard America nevű fehér felsőbbrendűségi csoport egy tagjával pózolt, ez a szervezet azonban hamarosan feloszlott, és Thomas Rousseau alapította újra Patriot Front néven.

Az átnevezésre azért volt szükség, hogy a szervezet ne legyen erőszakos bűncselekményekhez köthető, a PF pedig igyekezett magát olyan hazafiak csoportjaként bemutatni, akik az Egyesült Államok 18. századi alapítóinak eszméihez és értékeihez igazodnak.

A kiszivárgott adatok tanulsága szerint azonban Rousseau és más tagok számos Black Lives Matter, LMBTQ és a társadalmi egyenlőséget hirdető más falfestmények és emlékművek megrongálásáért felelős. A szervezet „stencil útmutatója” egy sor olyan utasítást tartalmaz, amelyek a hatékony károkozás módra oktatják a tagokat a lebukás veszélye nélkül.

A chat-beszélgetések, videók és képek olyan alkotások megrongálását dokumentálják, mint a detroiti polgárjogi falfestmény, egy George Floyd-graffiti, valamint a washingtoni Olympiában található emlékmű – számolt be az ArsTechnica.

Nem ez az első eset, hogy egy gyűlöletcsoport privát beszélgetései az internetre kerülnek; 2019-ben ennek köszönhetően derült ki, hogy az Iron March nevű szervezet az amerikai tengerészgyalogság, haditengerészet, hadsereg és katonai tartalékosok számos tagját is a sorai között számlálja.

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.

Ezzel a góllal kapott ki a PSG a Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában (videó)

A PSG több nagy helyzetet is kihagyott, azonban összességében megérdemelt volt a Dortmund győzelme a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.