Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,814 $

Lecsapott az Ana trópusi vihar: 34-en meghaltak, 55 ezer embert evakuáltak

Az Ana trópusi vihar hatalmas áradásokat okozott Madagaszkáron, ennek következtében 55 ezer embert kellett kitelepíteni, illetve 34-en haltak meg.

Fotó: EPA/HENITSOA RAFALIA
Afrika

Takács Petra

Szerkesztő

A madagaszkári meteorológiai hivatal hétfőn heves esőzésekre figyelmeztetett, majd a hétvége folyamán érte el Madagaszkárt, de az özönvízszerű vihar folytatódása miatt a folyók vízszintje folyamatosan emelkedik, így a tisztviselők arra kérik a lakosokat, hogy hagyják el a főváros és a környező területek alacsonyan fekvő részeit.

Mivel vörös riadó van érvényben, az áradások miatt hajléktalanná vált emberek többsége a főváros Analamanga negyedében él jelenleg, illetve több lakost felfújható motoros csónakokkal tudtak csak evakuálni. Soron kívül Látványos meteort fotóztak a salgói vár felett (fotók)

„Mindenhol víz volt, már az edényeinket is magával ragadta. Csak néhány száraz ruhát és lepedőt tudtunk hozni, hogy itt aludjunk” – mondta Mbolatiana Razananiarisoa, akinek családja a főváros egyik tornatermében talált menedéket.

Az ABC News jelentette, hogy a nemzeti autópályát, amely Antananarivót az ország legnagyobb kikötőjével, a keleti parton fekvő Tamatave-val köti össze, de több helyen is földcsuszamlások és egy átszakadt gát miatt el kellett vágni.

Felmérés: ez aggasztja most a legjobban az 50 év feletti korosztályt

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elmúlt 5 évben jelentősen nőtt azok aránya, akik bizonytalanok háztartásuk anyagi jövedelme miatt.

Így lett bajnok a Real Madrid a Barcelona súlyos gironai vereségével (videó)

Beszédes összefoglaló videó jelent meg a Barcelona súlyos vereségéről, ami a második helyükbe kerülhet a spanyol bajnokságban.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.