Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,90 Ft
Euró
391,04 Ft
Font
457,83 Ft
Bitcoin
60,498 $

Örökre velünk marad a koronavírus, a klímaváltozás miatt halálosabb betegségek jöhetnek

Szathmáry Eörs evolúciókutató sötét jövőképet vázolt fel, elmondása szerint ugyanis a covid-járvány csak a bemelegítés volt, így még korántsem dőlhetünk hátra.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Válasz Online hírportálnak adott interjújában a szakember elmondta, várható volt, hogy egy kevésbé súlyos, de jól fertőző koronavírus-variáns felbukkanjon, amely ellen a vakcina kiváló védelmet nyújthat.

Szathmáry figyelmeztetett, nem lehet kizárni sajnos, hogy egy, az eredetinél sokkal halálosabb mutáció is felüti még a tüskefehérjéjét valamely közösségben. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

A szakértőt a vírus eredetével kapcsolatban is kérdezték, amelyről azt mondta, hogy biztos, hogy állati eredetű, azt viszont nem lehet biztosan megállapítani, hogy belenyúltak-e, ám vannak gyanús körülmények.

A klímaváltozás miatt sajnos egyre több új betegség lesz. Még csak gyakorlatozunk, maszkban járunk – szokjunk hozzá, hogy akár életünk végéig. Az oltásokhoz is hozzászokhatunk. Az orvosi megoldásokkal nyerhetünk is csatákat, de hosszútávon valószínűleg így sem fogjuk tudni kicselezni a természetet – tette hozzá Szathmáry, aki szerint ettől a vírustól már sosem szabadulunk meg.

Az evolúciókutató úgy gondolja, hogy az emberiség genetikai terhe folyamatosan növekszik az orvostudomány miatt. Egyre több olyan ember nő fel és adja tovább a DNS-ét, aki már két olyan mutációval is rendelkezik, hogy bármelyiktől háromszáz évvel ezelőtt gyerekkorában meghalt volna.

Benne van a pakliban, hogy ha jön valami igazi nagy krach, az jelentős gyermekkori halandóságot fog okozni, az egyéb bajok mellé, mert az egészségügynek akkor nem lesz ilyesmire kapacitása, és a káros mutációk ki fognak fejeződni – közölte.

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.