Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Potyautast találtak egy repülőgép futóművében az amszterdami repülőtéren

Vakmerő próbálkozás egy gép futóművébe kapaszkodva elhagyni a földet, legtöbbekkel a fagy vagy oxigénhiány végez, mégis sokan vágnak neki a kockázatos útnak.

Fotó: sidetrax / Twenty20
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

A holland rendőrség közleménye szerint potyautasra akadtak az amszterdami Schiphol repülőtér egy gépének kerékagyában. A Johannesburgból induló járat körülbelül 11 órát töltött a levegőben, és feltehetően csak egyszer állt meg közben a kenyai Nairobiban.

A nagy magasságban uralkodó hideg és az alacsony oxigénszint miatt nagyon szokatlan, hogy bárki élve vészeljen át egy ilyen hosszú utazást. A rendőrség közleménye szerint a férfi korát és állampolgárságát egyelőre nem sikerült megállapítani. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„A férfit élve találták meg a repülőgép orrkerék-részében, és stabil állapotban szállították kórházba. Figyelemreméltó, hogy még életben van”

– közölte a rendőrség szóvivője.

A BBC információi szerint egyelőre nem tudni, hogy a potyautas Dél-Afrikában vagy Kenyában jutott fel a Cargolux Italia által üzemeltetett teherszállító gépre.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.