Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,15 Ft
Euró
390,97 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
63,962 $

9-0-ra kikaptak, de másodlagossá vált az eredmény, amikor beállt a rákkal küzdő játékos

A holland kupában már-már megalázó vereséget szenvedett az Excelsior csapata, azonban azt a gesztust, amelyet az Ajax játékosai tettek, soha nem fogják elfelejteni.

Fotó: Twenty20
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

Csütörtökön fordulót rendeztek a holland kupában, ahol az Ajax az Excelsior csapatával játszott. Az eredmény is említést érdemel, ugyanis az amszterdamiak 9-0-ra verték őket, azonban valószínű, hogy mégsem ez fog leginkább megmaradni az emberek emlékezetében.

Ugyanis a vendégek 20 éves játékosa, Devin Plank is pályára léphetett a mérkőzés hajrájában, bár csak néhány percet játszott, az életének egyik legboldogabb pillanata volt az, hogy újra futballozhatott – írja a Give Me Sport. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Plank ugyanis még mindig nem épült fel teljesen a csontvelőrákból, ennek ellenére képes volt játszani. Nem csak a csapattársak, de az ellenfelek is úgy gondolták, hogy támogatni kell, és úgy fejezték ki, hogy nincs egyedül a rák elleni küzdelemben, hogy sorfalat álltak neki az oldalvonalnál.

Plank 2020 októbere óta nem lépett pályára, mióta rákos daganatot diagnosztizáltak nála a szárkapocscsontjában. Fájdalmakra panaszkodott a lábában, ezért kórházba ment, ott pedig megállapították, hogy az elváltozás rosszindulatú. 

A hírek szerint azóta is kemoterápiára jár, ennek ellenére, amikor az Excelsiort összesorsolták az Ajaxszal a klub úgy gondolta, ez a tökéletes alkalom, hogy Plank ismét visszatérhessen egy kicsit a pályára.