Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,91 Ft
Euró
388,63 Ft
Font
452,80 Ft
Bitcoin
63,702 $

Elsőfokú riasztást adtak ki hófúvás veszélye miatt

A meteorológiai szolgálat hófúvás veszélye miatt adott ki riasztást, az érintett térségekben még inkább óvatosnak kell lenniük az embereknek.

Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki gyenge hófúvás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hófúvásban érintett térségek friss hóval fedett területein a szél alacsony hótorlaszokat emelhet, ami miatt jobb óvatosnak lenni.

„A déli órákig a Dunántúlon, Duna vonalában, Bács-Kiskun nyugati, délnyugati részein több cm hó várható. 5 cm-t meghaladó friss hóréteg elsősorban a Dunántúl középső és nyugati területein, a Dunántúli-középhegységben valószínű, itt helyenként 8-10 cm körüli hó is hullhat.” – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Azok, akik megálltak két oltásnál, és nem kérik a harmadikat, rossz híreket kaptak

A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhető nyomon. A térképen sárga jelzéssel jelölik az érintett területeket, ahol érvényben vannak a fentebb említett és kiadott riasztások.