Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,90 Ft
Euró
391,04 Ft
Font
457,83 Ft
Bitcoin
60,498 $

Orbán Viktor szerint a baloldal kamu videókat gyártott, miközben a védekezést támadják

Orbán Viktor reagált a baloldal kritikáira a vírus elleni védekezés kapcsán, kiemelve, hogy szerinte az ellenzék kamu videókat gyárt, valótlan dolgokat állítanak.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump volt amerikai elnökkel folytat telefonbeszélgetést a Karmelita kolostorban 2022. január 18-án. Egymás kölcsönös politikai támogatásáról, a magyar-amerikai kapcsolatokról és a migrációról is szó volt Orbán Viktor és Donald Trump tárgyalásán. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában beszélt arról, mi a véleménye a baloldal által megfogalmazott kritikákról, amiket a kormánnyal szemben fogalmaztak meg, miszerint szerintük nem a helyes módját választották a védekezésnek.

Orbán a válaszában azt mondta, nem sajátos jelenség, amit a baloldal csinál, mivel mindenhol nagy a vita védekezésről. „Ennyit azért írjunk a baloldal javára, hogy nem lóg ki a sorból.” Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

A miniszterelnök szerint ez egy összeurópai jelenség, ami természetes a demokráciában. „Amiben a mi baloldalunk kilóg az európai gyakorlatból, hogy kamu videókat gyártottak. Nem tudok róla, hogy bármelyik nyugat-európai országban előfordult volna, hogy tényeket hamisítanak meg, álvideókat, kamu videókat készítsenek.”

Orbán szerint a baloldal úgy vitatkozik a védekezésről, hogy közben gyengítik a védekezés hatékonyságát. Hozzátette, ennek a vírusnak semmilyen pártagkönyve nincs, mindenkit megtámad, illetve szabad, és kell is vitatkozni arról, hogy milyen a jó védekezés.

Elbúcsúzhatnak az oltatlanok a védettségi igazolványtól, itt van az új rendelet

„De ezt úgy kell megtennünk, hogy a védekezést közben ne gyengítsük.” Szerinte sértő az orvosokra és az ápolókra nézve, ahogyan a baloldal támadja a védekezést. „A kórházakban zajló munkát leértékeli ez a támadás.”

Orbán nem tartja helyesnek ezt a magatartást, mert a magyar egészségügyben dolgozók erőn felül teljesítenek, vállalják a túlmunkát, az átszervezéseket, mindent megtesznek azért, hogy mindenki a lehető legjobb ellátást kapja.

„Egyáltalán nem gyengék az orvosaink, és nem gyengék az ápolóink! Nem gyenge az a munka, amivel megszervezzük az oltást.” A miniszterelnök szerint messze többségében vannak azok a vélemények, amelyek szerint az oltás jól szervezett, és jó ütemben haladnak előre.

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.