Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,31 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,23 Ft
Bitcoin
57,017 $

Tűzoltóság előtt hagytak egy csecsemőt, halálra fagyott

A baba megmenekülhetett volna, ha az őt hátrahagyó személy átadta volna az egyik tűzoltónak, vagy felhívja a 911-et.

Fotó: Kelly Sikkema / Unsplash
Észak-Amerika

Czinder Tímea

Szerkesztő

Holtan találak egy csecsemőt, akit egy chicagói tűzoltóság előtt hagytak a fagyos téli éjszakában. A helyi média szerint a kisfiút hajnali 5 óra körül találták meg a Near North Side tűzoltóállomás előtt egy hóval borított táskával.

A tűzoltók aznap sok hívást kaptak, de senki sem hallotta a csengőt, ami azt jelezte volna, valamit elhelyeztek az ajtó előtt. Illinois államban a szülők felelősségre vonás nélkül hagyhatják újszülöttjüket a kórházakban, rendőrségen vagy tűzoltóállomáson a Baba Menedékről szóló törvény értelmében. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A News Sky információ szerint nem tudni, mennyi időt töltött a hidegben a gyermek, és életben volt-e még, amikor letették az épület elé. A tűzoltóság szóvivője elmondta, bár az épület kijelölt menedék, a személyzet nem mindig tartózkodik a helyszínen.

„Szeretnénk egyértelművé tenni, hogy (ilyen esetben) személyes kontaktus szükséges. A csengetés nem jelent kapcsolatfelvételt, fizikailag kell kapcsolatba lépni valakivel a gyermek átadásakor”

– közölte Larry Langford.

Azt is hozzátette, ha a gyermeket otthagyó személy felhívta volna a 911-et, amikor senki nem reagált a csengetésre, valakit odaküldtek volna a helyszínre. A rendőrség nyomozást indított a kisbaba halálának ügyében.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.