Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Férfi kézi Eb: az EHF elnöke meg van elégedve a szervezéssel

Sok kritika érte Magyarországot a kézilabda Európa-bajnokság szervezés, főleg az enyhe Covid-szabályok miatt.

...svg content...Fotó: Felsorakoznak a magyar és a portugál válogatott játékosai a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés elõtt a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 16-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az Európa-bajnokság kezdetén Magyarország számok kritikát kapott a válogatottaktól, amiért nem elég szigorúan kezelik a szervezők a koronavírust, azonban kijelentették, hogy minden szabályt a nemzetközi szövetség protokolljának betartásával hoztak meg.

Michael Wiederer, az Európai Kézilabda Szövetség elnöke az M4 Sportnak nyilatkozva értékelte az MVM Dome-ot, a szervezést, majd kitért a magyar kézilabdázásra is, azonban a magyar szervezők munkájáról bővebben is írt a Magyar Kézilabda Szövetségnek küldött levelében. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

“Az Európa-bajnokság alatt az új budapesti csarnokot látogattam meg, de ismerem a debreceni arénát is a korábbi Eb-kről és a szegedi aréna megnyitóján is ott voltam decemberben, nagyszerű létesítményekről beszélhetünk. Az új budapesti kézilabda arénának fantasztikus a hangulata, a kézilabdás mezőnyben a legnagyobbakhoz tartozik Európában, a szurkolókról pedig tudjuk, hogy fanatikus drukkerek, éppen ezért a magyar atmoszférát, környezetet nagyon szeretjük, hiszen a magyarok nagyon jól szurkolnak, de sportszakmai tekintetben is hozzáértők. A budapesti létesítmény alkalmas rá, hogy a női Bajnokok Ligája négyes döntője mellett 2024 után, amikor lejár az EHF Kölnnel kötött szerződése, akár a legjobb férfi klubcsapatok FINAL4-eseményének is otthont adjon. Fontos, hogy megmozgassuk a közönséget és legyenek megfelelő helyszínek az ilyen tornák megrendezéséhez. Meglátjuk, idén miként vizsgázik a női BL négyes döntő az új budapesti arénában. A Magyar Kézilabda Szövetségnek megvan minden tudása ahhoz, hogy más versenyeket is megrendezzen. Meglátjuk 2024 után” – nyilatkozta.

“Remekül fejlődik az 1994-ben indult verseny, a szurkolók is egyre több helyről érkeznek az arénákba. Fontos feladat, hogy a csapatok megfelelő ellátásban részesüljenek, ez fontos érték. A járványhelyzet az elmúlt fél évben romlott, majd javult, különböző hullámok követik Európában, az omikron-hullám érintette az Európa-bajnokságot. A megbetegedések nem olyan súlyosak, de a vírus gyorsabban terjed, ezért az EHF átdolgozta a higiéniai koncepciót, de a dániai Eb-ről már van ebben tapasztalatunk. A szervezők számára különösen nagy kihívás a tesztelés, de minden résztvevő mindent megtesz annak érdekében, hogy a mérkőzések sorra kerüljenek, és ne legyen fennakadás” – mondta ez Európa-bajnokságról.

“Az európai kézilabda rengeteg országban sokat fejlődött az utóbbi időben, ez indokolja a 24 csapatos Eb-t, így a kiemelkedő és a közepes csapatok már nem a selejtezőben, hanem a döntő tornán versenyezhetnek egymással, ez óriási motiváció azoknak is, akik a 16 csapatos mezőnybe nem fértek be korábban, és mindez nagyon hasznos a kézilabdának. Ami a magyar kézilabdát illeti: Magyarországot jól ismerem, óriási hagyományokkal rendelkezik szervezésben, a Magyar Kézilabda Szövetség pedig nagyon nagy erőfeszítéseket tesz és az állami szervek nagy támogatást adnak a sportágnak. A magyar női és a férfi csapatok egyaránt az élmezőnyben vannak és a magyar utánpótlás is jó eredményeket ér el. Nincs kételyem, hogy a magyar kézilabdasport továbbra is az élmezőnyben fog maradni!” – értékelte a magyar kézilabdázást.

A Magyar Kézilabda Szövetség közzétette a elnök által küldött teljes levelet is.

„A 2022-es férfi Európa-bajnokság magyar szervezői, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke és főtitkára részére

Tisztelt Szervezők,
Tisztelt szövetségi vezetők,

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének befejezését követően, a középdöntő előtt megfelelő a pillanat, hogy elsőként értékelést adhassunk az Európa-bajnokság szervezéséről. Mindez különösen aktuálisnak tűnik a mostani körülmények között.

Amikor a Magyar Kézilabda Szövetség szlovák partnerével közösen felvállalta az európai kézilabda legnagyobb eseményének megszervezését, mindannyiunk számára egyértelmű volt, hogy mindez a férfi kézilabda sportbéli helyzetét is figyelembe véve komoly feladatot ró a szervezőkre, hiszen a tornán az élcsapatok és vetélytársaik egyre közelebb kerülnek egymáshoz, szoros mérkőzéseket játszva egymással.

A budapesti kézilabda aréna megépítése csodálatos eredmény a sport szempontjából, és különösen elbűvölő a kézilabdát szerető tömegek számára. Ugyanez vonatkozik az új szegedi arénára is, amely a nemzeti válogatottakat és az európai klubkézilabdát is a legmagasabb szinten szolgálja ki.

Az Európa-bajnokság három magyarországi helyszínén a kivitelezők és a szervezők egyaránt kivételesen magas színvonalon készültek fel a tornára, és az EURO lebonyolítása is azt mutatja, hogy a szervezők tudása lehetővé teszi: sportágunkat kiemelt módon mutassuk be mindenkinek.

Az Európa-bajnokság közeledtével az EHF-nek, valamint különösen a szervező bizottságoknak egyre több kihívással kellett szembenézniük, megértve, hogy a világjárvány Európa egészét érintő Omikron-variánsa napról-napra újabb feladatok és szervezésbeli módosítások elé állít mindenkit, aki dolgozik a viadal sikeréért.

Ezen túlmenően a helyi Szervező Bizottságok, különösen az Európa-bajnokság Higiéniai Koncepciója által érintett területeken és a tesztelési intézkedésekkel dolgozók szembesültek és szembesülnek a csapatok visszajelzéseivel. A résztvevő válogatottak, amelyek alapvetően is számos sporttal kapcsolatos kihívással is szembesülnek az Európa-bajnokságokon, a kontinens különböző régióiból érkeznek, eltérő feltételekkel – és ebből következően eltérő megértéssel. Mindez olykor feszült helyzeteket eredményez a verseny sikeréért sokat dolgozók számára, akiknek ebben az időszakban kiemelten pozitív szemlélettel szükséges elvégezniük munkájukat.

Az Európai Kézilabda Szövetség verseny-menedzsmentje részéről szeretnénk hangsúlyozni, hogy partnereink a Szervező Bizottságban kiemelten megoldás-orientált hozzáállással végzik munkájukat, és együttműködésük a lehető legpozitívabb. Tisztelettel kérjük, hogy a nyílt kommunikáció jegyében sorainkat továbbítsák az Európa-bajnokságért dolgozóknak. Reméljük, hogy minden erőfeszítésünk és további hozzájárulásunk hozzásegít minket a verseny zökkenőmentes második szakaszához.

További folyamatos együttműködésünkben bízva,

Tisztelettel,

Michael Wiederer
az Európai Kézilabda Szövetség elnöke”

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.