Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
452,12 Ft
Bitcoin
62,457 $

Elon Musk szerint nem marad elég ember a Mars benépesítésére

Ha tovább csökken a születések száma, a SpaceX vezérigazgatója szerint nem lesz elég ember ahhoz, hogy létrehozzák az első marsi városokat.

Illusztráció/YouTube
Világűr

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Elon Musk évek óta figyelmeztet arra, hogy az emberiség globális katasztrófa felé tart azzal, hogy a termékenységi ráta folyamatosan csökkenő tendenciát mutat. Tegnapi Twitter-bejegyzésében a techguru a következőképpen értékelte a helyzetet:

Sokkal jobban kellene aggódnunk a népesség összeomlása miatt. Ha a Földön nincs elég ember, akkor nem lesz kiket a Marsra vinnünk.”

2020-ban szakértők kifejezték aggodalmukat annak kapcsán, hogy világszerte meredek zuhanás várható a születendő csecsemők számában, és ha a trend marad, esetleg tovább súlyosbodik, akkor az évszázad végére elöregedhet a civilizációnk. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A koronavírus-járvány csak felgyorsította a hatást, annak ellenére, hogy azt jósolták, több gyermek fog születni annak köszönhetően, hogy az emberek hónapokon keresztül össze voltak zárva.

Szerintem a civilizációra leselkedő egyik legnagyobb veszélyt az alacsony születési ráta jelenti. Mégis, nagyon sok ember, köztük okosak is, úgy gondolják, hogy túl sokan vagyunk a világon, és úgy vélik, hogy a népességszám kontrollálatlanul növekszik. Kérem, nézzék meg a számokat – ha nem vállalunk több gyermeket, a civilizáció összeomlik. Jegyezzék meg a szavaimat” – mondta egy korábbi interjújában Musk.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.