Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

Öt halálos baleset történt hétvégén a szlovéniai hegyekben

Az áldozatok életüket vesztették a csúszós hegyoldalon a megfelelő téli felszerelés ellenére is.

Fotó: Twenty20
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az 1900 méter magas Kamnisko Sedlo hegyen szombaton egy 37 éves horvát szenvedett balesetet, aki egy túracsoporttal járta a területet, majd 300 métert zuhant. A Mali Triglavon vasárnap egy óra alatt két baleset is történt, egy szlovén és egy külföldi állampolgár is életét vesztette.

Aznap este két másik haláleset is történt a Savica-vízesésnél található Komna-fennsíkon, egyikük megcsúszott, azonban a társa is odaveszett, amikor segíteni próbált neki. A halálesetek mellett több sérülés is történt – írja a Paraméter. Soron kívül Még mindig nem találják a tavaly augusztusban eltűnt 12 éves szolnoki fiút

A balesetek nagy száma azzal is magyarázható, hogy a csalóka hegyi viszonyok ellenére sok túrázó indul útnak. A szlovéniai hegyekben 179 ember vesztette életét hegyi balesetben az elmúlt 10 évben, tavaly 22 halálos áldozatot követelt a szezon.

A legtöbb haláleset 2016-ban történt, ekkor 23-as vesztették életüket. Az egyik legsúlyosabb baleset még 1997-ben alakult ki, amikor kiképzést tartottak hegyimentőknek, akik közül öten életüket vesztették Turski Zlebben.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.