Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Érkezhet az okoskontaktlencse, az Adidas is a befektetők között van (videó)

Ami eddig csak a sci-fiben létezett, a jövőben valósággá válhat.

Fotó: Arteum.ro / Unsplash
Tudomány

Czinder Tímea

Szerkesztő
TÉMÁK

A Mojo Vision már egy ideje dolgozik forradalmi fejlesztésén, a sci-fibe illő kontaktlencse azonban nagyott lépett a kereskedelmi megvalósítás irányába. Nemrég az Adidas sportszergyártóval is megállapodás született, de befektetőik között tudhatják az Amazon Alexa Fundot és a Liberty Global Venturest is.

A speciális kontaktlencse tudománya nem áll meg ott, amire egy közönséges lencse is képes, nem csupán viselője látását javítja. Képes az információkat a látótérbe vetíteni, ezáltal a sportolók nem csupán megszabadulnak a terjedelmes kiegészítőktől, de az alkalmazások adataihoz sem kell fejüket elfordítaniuk. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Az eszköz legfontosabb eleme egy apró, mindössze fél milliméter széles, hatszögletű kijelző, amelynek képét egy miniprojektor tágítja ki – írta a BAMA.

A cég már megállapodott több sportalkalmazást fejlesztő céggel, úgy mint a 18Birdies közösségi golfalkalmazás, a Slopes sí- és snowboardelemző alkalmazás, a Trailforks kerékpáros és túratérképes alkalmazás és a Wearable X szenzorral ellátott jógaruházat gyártóival.

A Mojo Vision és az Adidas megállapodása az Adidas Running applikációt érinti, de a sportszergyártó vizsgálja, hogyan intergrálhatná a Mojo kiterjesztett valóság lencséjét a Runastic alkalmazásba.

Dietetikus mondta el, miért ne várjunk csodát a „fogyiporoktól” és trenddiétáktól

Mint mondta, a tényleges, hosszú távon tartható egészséges életmódhoz egy komoly és átgondolt elhatározás az első lépés, utána jön a többi.