Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,31 Ft
Euró
390,67 Ft
Font
457,57 Ft
Bitcoin
60,001 $

Gyűrűzik a Schadl György körüli botrány, PTE-s tanársegéd vizsgázott Rogán kabinetfőnöke helyett

Az egész botrány a vesztegetéssel gyanúsított és államtitkári posztjáról is lemondott politikus, Völner Pál ügyével kezdődött, ám kiderült, hogy bőven van még ott, ahonnan ez jött.

Fotó: Twenty20
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt érintő több mint 1700 oldalas nyomozati iratból derült ki, hogy a magyar bírósági végrehajtói kamara elnöke, Schadl György azt kérte a Pécsi Tudományegyetem egyik tanársegédjétől, Mészáros Pál Emiltől, hogy intézze el, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet, amit a tanársegéd kérdés nélkül teljesített is.

Most pedig kiderült, hogy mindez valóban megtörtént, a példátlan visszaélés kapcsán pedig a Népszava kereste meg a Pécsi Tudományegyetemet, ahonnan a jogi kar dékánja, Fábián Adriántól kaptak választ kérdéseikre. A dékán megerősítette, valóban megtörtént a fent említett visszaélés, és már fel is függesztették Mészáros Pál Emil vizsgáltatási jogát, aki nem is tagadta, hogy elintézte, hogy Nagy Ádám vizsga nélkül kapjon jegyet, mindezt a a magyar bírósági végrehajtói kamara elnöke, Schadl György kérésére. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

A Népszava azt írja, Mészáros Pál Emil állítólag már megbánta, amit tett, és állítása szerint semmiféle haszna nem származott abból, hogy „segítséget nyújtott”, és „baráti szívességet tett” – habár az nem derült ki, hogy azt bánja-e, amit tett, vagy inkább azt, hogy végül ki is derült.

Igen komoly botrány van kialakulóban, ugyanis ebben a történetben nem csupán a tanársegéd érintett, de a hivatalvezető Kovács Béla, és tulajdonképpen mindenki, aki részt vett abban, hogy Nagy Ádám érdemi vizsga nélkül tovább lett engedve. A legszomorúbb azonban az, hogy a pécsi jogászok még csak meg sem lepődtek a történteken, mivel a Népszava által megkérdezettek egyöntetűen azt mondták, már évtizedek óta lehet hallani hasonló esetekről Pécsen.

Elmondásuk szerint a pécsi egyetemen, a jogi karon tanulók között kifejezetten sok olyan ember van, akik rendelkeznek befolyásos ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal, kollégákkal, akik segítik őket abban, hogy anélkül jussanak diplomához, hogy bármit is tettek volna érte.