Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,971 $

Közel megduplázódott a halálos kamionbalesetek száma Németországban

Az összesített baleseti statisztikákat nézve 10%-kal kevesebben haltak meg a német utakon, ám a tragikus kamionbalesetek száma mégis jelentősen nőtt az elmúlt évben.

Fotó: Pixabay
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Tavaly 46%-kal többen vesztették életüket kamionbalesetben, mint 2020-ban. 2021-ben csak a forgalmi dugókban történt tragédiákban 70 hivatásos sofőr hunyt el, míg az azt megelőző évben jóval kevesebben, 48-an – tájékoztatott a trans.info

„A balesetek többnyire csúcsidőben történnek, a tranzitútvonalakon megnövekedett forgalomban, általában egy építkezés előtti torlódás végén” – mondta el Dieter Schäfer, a mannheimi közlekedési rendőrkapitányság egykori vezetője. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

A torlódások mellett azonban számos okra vezethetők vissza a kamionbalesetek számának növekedése, ezek közé tartozik a beépített vészrendszerek nem megfelelő használata is, ami a képzés hiányosságaira világít rá.

„Sok sofőrnek a mára már elterjedt komplex vészfékrendszerének technológiájának kezelését nem tanították meg” – emelte ki Schäfer

Jelentős probléma továbbá, hogy túlterhelik a munkavállalókat, egy korábbi felmérés szerint minden negyedik sofőr aludt már el a teherautó volánjánál. A nem megfelelő, zajos parkolóhelyek pedig még tovább rontják a pihenés minőségét.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.