Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,26 Ft
Euró
394,59 Ft
Font
465,89 Ft
Bitcoin
60,959 $

Egy új törvényjavaslat szerint megjelölnék a szerkesztett képeket a közösségi médiában

Minden párt támogatja a tervezetet.

...svg content...Fotó: Annie Spratt / Unslpash
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

A jelenleg konzervatív képviselőként tevékenykedő Dr. Luke Evans korábban háziorvosként dolgozott, munkája során pedig számos étkezési és testképzavarral küzdő pácienssel találkozott. Ezek az emberek a közösségi média felületén terjedő hamis szépségideálnak próbáltak megfelelni.

Dr. Evans úgy nyilatkozott, praktizálása során különösen a fiatal nőket érintette a probléma, de egyre több férfi is beleesik ebbe a csapdába. Gyakran tehetséges sportolók is túledzik magukat, és felesleges táplálékkiegészítőket szednek, hogy jobban mutassanak a strandon, aztán eltiltják őket a sporttól, mert pozitív eredményt mutat a szteroid vizsgálat. Soron kívül Titokban helyezték végső nyugalomra Tompos Kátyát

A közösségi médiába feltöltött képek javarésze azonban szerkesztett, és nincs olyan edzésterv vagy diéta, amivel hasonló eredményt lehetne elérni. A való életben a tökéletes képeket feltöltő személyek teste sem tökéletes, ahogyan senkié sem – számolt be a News Sky.

A képviselő egy törvényjavaslattal próbál fellépni a káros trend ellen, és azt akarja elérni, hogy a vállalatok egy kis logóval jelöljék meg a digitálisan módosított fotókat. Ugyan ez nem szüntetné meg az evészavarokat, de a törvény realizálná, hogy változásra van szükség a társadalomban.

Tom Quinn, egy evészavarokkal foglalkozó jótékonysági szervezet munkatársa üdvözli Dr. Evans az irreális testnormák elleni fellépését, különösen azért, mert a járvány alatt 300 százalékkal növekedett az igény a támogatásukra. Quinn úgy véli, bár nem a közösségi média az evészavarok kialakulásának egyetlen oka, a külső megjelenésre irányuló nyomás csökkenti az önbecsülést és önbizalmat.

Dr. Evans elmondta, minden párt képviselője biztosította róla, hogy támogatják a törvényjavaslatot, de egyelőre nem világos, hogy a kormány támogatását is sikerül-e elnyerni. Megjegyezte, Norvégia, az Egyesült Államok és más országok politikusai is jelezték, hogy ők is alkalmazni szeretnék a szabályozást.

Ha a javaslatot elfogadják, az Egyesült Királyság független reklámszabályozó hatósága konkrét iránymutatásokat dolgoz ki annak működésével kapcsolatban. Dr. Evans szerda délután terjeszti a parlament elé a tervezetet, amikor kiderül, mekkora támogatottságot sikerül elérnie vele.

Joe Biden majdnem elaludt a színpadon: "Nem voltam túl okos"

Joe Biden amerikai elnök magyarázkodásba kezdett az első televíziós vitája után az amerikai elnökválasztáson, amivel újabb szavazókat veszíthet.

Krokodil ragadott el egy 12 éves gyereket Ausztráliában, jelenleg is keresik

Ausztrália északi részén jelentették be a 12 éves gyerek eltűnését, aki valószínűleg már nincs életben, krokodiltámadás áldozata lehetett.