Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,309 $

Nőtt az ipari termelés, az autók mégis hiányoznak Magyarországról

Miközben a magyar ipar termelése 2,6 százalékkal emelkedett novemberben, a globális chiphiány erőteljesen visszafogja a szegmenst.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

2021 novemberében az ipari termelés volumene 2,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,1 százalékkal emelkedett – olvasható a KSH legfrissebb statisztikáiban.

Az ipari termelés volumene 2,6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához mérten. (Az első becslésben közölt novemberi adathoz viszonyítva a második becslés adata nem változott.) Mindeközben a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás novemberben az előző hónaphoz viszonyítva 2,9%-kal emelkedett. Soron kívül Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Az ipari export volumene 0,4%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál. A feldolgozóipari exportértékesítés 30%-át képviselő járműgyártás kivitele 17,3, a 16%-os súlyú számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásáé 1,8%-kal visszaesett.

Az ipar belföldi értékesítése 6,9, a feldolgozóiparé 11,3%-kal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.

Az iparon belül döntő súlyt (94%) képviselő feldolgozóipar termelése 1,3, az energiaiparé (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) 10,1, a csekély súlyú bányászaté 37%-kal nőtt.

Az év első 11 hónapjában az ipari termelés 9,9 százalékkal nőtt. Az ipari értékesítés 63 százalékát lefedő exporteladások volumene 9, az belföldi forgalom pedig 11,4 százalékkal nőtt.  

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.