Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,63 Ft
Euró
385,13 Ft
Font
450,71 Ft
Bitcoin
71,083 $

Lángokba borult egy nyomornegyed, 100-nál is több lakóház pusztult el (videók)

A társadalom legkiszolgáltatottabb rétegét érte a katasztrófa, amelyben több száz ember vesztette el az otthonát.

...svg content...Fotó/Illusztráció: EPA/Rehan Khan
Dél-Amerika

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Súlyos tűzeset söpört végig a chilei Iquique városának egyik legszegényebb negyedében, amelyben legalább 300 ember háza vált lakhatatlanná – írja az RT. A helyi sajtó beszámolója alapján úgy tudni, személyi sérülés vagy haláleset nem történt.

A hétfői nap folyamán történt tűzesetben több, mint száz, főként fából összetákolt ház válhatott semmivé, amelyek lakói egyik pillanatról a másikra hajléktalanná váltak. Úgy tudni, ebben a negyedben főként menekültek és illegális bevándorlók laktak, akik a chilei társadalom legkiszolgáltatottabb rétegét képzik. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

Ahogyan a felvételeken is látható, a Laguna Verdének nevezett nyomornegyedet teljesen beborította a fekete füst, több lakos pedig veszélyesen közel merészkedett a tűzhöz, hogy legalább néhány ingóságát ki tudja menteni.

A helyi katasztrófavédelem vezetője közölte, hogy a tűz helyi idő szerint hétfő délben alakult ki, de nem tudni pontosan, milyen okból. A helyiek nem tudták oltani a tüzet, mivel a nyomornegyedben nincs vízszolgáltatás, a legközelebbi kút 200 méterre van.

Ráadásul a tűzoltóknak is gyalog kellett bemenniük a házakhoz, mivel az utcák annyira keskenyek, hogy nem lehetett megközelíteni őket a tűzoltókocsikkal. A hatóságok megerősítették, hogy az érintett családok nem chileiek voltak és papírokkal sem rendelkeztek.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

40 éve nem látott földrengést mértek Olaszországban

4,4-es erősségű földrengés rázta meg az Olaszországban található Campi Flegrei szupervulkánt hétfő este, amire 40 éve nem volt példa.