Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,45 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
449,52 Ft
Bitcoin
62,497 $

Szupergyors vadászdrónt mutatott be egy startup

Az Autel Robotics bemutatta a 2022-es CES kiállítás keretében legújabb drónplatformját, amellyel a szerkezetek az időjárástól függetlenül képesek végrehajtani repüléseket, ezáltal természeti katasztrófák megfigyelésére és mentési munkákra is felhasználhatóak.

...svg content...Autel Robotics
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A startup billenőrotoros VTOL drónja képes átállni fix szárnyas üzemmódba, hogy felderítse azokat a területeket, amelyeket például egy hurrikán teljesen letarolt, miközben a vihar még javában tombol.

Egy EVO Nest névre keresztelt dróntöltő-kialakítást is bemutattak, melynek segítségével leegyszerűsíthetik a szerkezet vizuális megfigyelését, valamint a valós időben történő monitorozását. Soron kívül Jön a várva várt Ferencváros-Paks Magyar Kupa döntő, élőben adja a tv

A billenőrotoros VTOL drónok elsősorban a nagyipari cégek ellenőrzési feladatát teljesíthetik, azonban elképzelhetőnek tartják, hogy a közeljövőben a rendőrök, a tűzoltók vagy akár a mentősök is alkalmazzák őket.

Az Autel Robotics szóvivője, John Simmons elmondta, első ügyfeleik között volt egy floridai seriffhivatal, akik azért rendeltek néhány darabot a korszakalkotó drónból, hogy fenntartsák a rendet, és általuk ellenőrizhessék a lakosságot, helyettesítve a hagyományos járőrkocsikat.

Az Autel Dragonfish sorozathoz tartozó drónok egyébként egyetlen töltéssel 120-180 percig képesek repülni, maximális sebességük pedig nagyjából 108 km/óra. A repülőeszközök alig 3 perc alatt összeszerelhetőek, 5 másodperc alatt képesek bootolni és önellenőrzést végezni, és egyetlen érintéssel végre tudják hajtani az előre meghatározott küldetéseket.

Mely rétegeknek reális cél, hogy havi 600 ezer forintos nyugdíjuk legyen?

Gyakran hallani, hogy az időskori jövedelem jelentős mértékben növelhető a kitartó nyugdíj-előtakarékosság segítségével. De hogy néz ez ki a gyakorlatban? Van más lehetőség is?

Zinedine Zidane 51 évesen is zseni a pályán (videó)

Ebből is látszik, hogy Zinedine Zidane ideje korán vonult vissza, aki még 51 évesen is fitt, és látványos dolgokra képes a labdával.