Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

Kigyulladt egy omladozó, elhagyatott atomerőmű

Súlyos katasztrófa történt az egyik michigani atomerőműben, a bezárt blokk ugyanis lángra kapott.

Twenty20
Észak-Amerika

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az MLive beszámolójából kiderült, a tüzet még csütörtökön reggel észlelték, az incidens hatására pedig az Egyesült Államok Nukleáris Szabályozási Bizottsága riasztást adott ki, ami fontos volt, hiszen a teremben, ahol detektálták a lángokat, jelenleg nem üzemel tűzvédelmi rendszer.

A helyzet komolyságához hozzájárult az is, hogy a Berrien megyében található Donald C. Cook atomerőműben kikapcsolták az összes vészjelző szirénát, ez pedig tovább súlyosbíthatta volna a helyzetet, ha nem oltották volna el időben a tüzet. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

Az előző évek során számos dolgozó vesztette életét az elfogadhatatlan állapotban lévő Cook atomerőműben, ami a biztonsági felkészületlensége miatt rengeteg bírságot kapott, 1997-ben pedig véglegesen felfüggesztették a működését.

Az atomenergia továbbra is csábító átmeneti módszer, miközben a világ a megújuló energiaforrások felé halad, de a gyakorlatban korántsem biztos, hogy ez a leghatékonyabb energetikai megoldás.

A 2011-es fukusimai katasztrófa megmutatta, hogy még a modern biztonsági óvintézkedések ellenére is kicsúszhatnak az események az irányításunk alól, ezenfelül nincsenek konkrét terveink a radioaktív hulladékok tárolására, amelyek több százezer évig mérgezőek maradnak.

Az urán szennyezi a talajvizet, az új erőművek pedig egy vagyonba kerülnek. Mindezek fényében az ember legalább azt várná, hogy a jelenlegi erőművek a lehető legbiztonságossabban működjenek, ám a michigani baleset ennek éppen ellenkezőjéről tett tanúbizonyságot.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Robogósnak csapódott egy autós Pannonhalmán

Újabb és újabb balesetek történnek, most épp Pannonhalmán történt egy robogós incidens, ami miatt mentőket is riasztottak a helyszínre.