Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Újabb négy év börtönt kapott a leváltott mianmari vezető

A legújabb perben még négy év börtönbüntetést kapott Aung San Suu Kji leváltott vezetője a mianmari junta bírósága által, akit több okból ítéltek el.

Fotó: Aung Szan Szú Kjí (Aung San Suu Kyi), a mianmari (burmai) ellenzéki Nemzeti Liga a Demokráciáért (NLD) Nobel-békedíjas elnöke beszédet mond a mártírok napja alkalmából tartott megemlékezésen Rangunban 2015. július 19-én. Mianmarban ezen a napon kilenc nemzeti hősre, köztük Aung Szan Szú Kjí apjára, Aung Szan tábornokra emlékeznek. (MTI/EPA/Lynn Bo Bo)
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Többek között walkie-talkie birtoklása és behozatala, valamint a COVID-19 szabályainak megszegése miatt kapott büntetést. Legelőször decemberben ítélték el, akkor még két évre csökkentett börtönbüntetéssel.

A Nobel-díjas politikus a tavaly februári katonai puccs óta van őrizetben, amikor a Min Aung Hlaing tábornok által vezetett erők eltávolították a hatalomból. Megállapítások szerint a hétfői vádak abból erednek, hogy a puccs napján házkutatást tartottak a katonák, s ekkor fedezték fel a tiltott eszközök birtoklását – olvashatjuk a BBC oldalán. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Naypyitaw-ban tartották a hétfői tárgyalást, melyet a média elől is elzártak, emellett Suu Kji ügyvédjeinek megtiltották, hogy kapcsolatot teremtsenek a nyilvánossággal. Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főnöke ítélte el a nőt, akit bűnösnek találtak a másként gondolkodók felbujtásában és a COVID-19 szabályainak megszegésében is.

Lezárt, szétfagyott lakókocsiból mentettek ki 25 bevándorlót

Tucatnyi váddal kell szembenéznie, bár mindet tagadja. A rágalmakat széles körben igazságtalannak ítélték, mégis az a gyanú áll fenn, hogy akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, ha Suu Kji-t minden vádpontban bűnösnek találják.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.