Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Szigorú korlátozások várhatók a pekingi téli olimpián

A korlátozásokat a résztvevők biztonsága érdekében hozták.

...svg content...Fotók: Dolgozók a 2022-es pekingi téli olimpia díjkiosztójának próbáján egy erre a célra tervezett ideiglenes épületben Pekingben 2022. január 3-án. MTI/AP
Sport

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) nem tart attól, hogy a február 4. és 20. között megrendezésre kerülő pekingi téli olimpia következtében emelkedne a koronavírus-fertőzöttek száma.

Michael Ryan vészhelyzeti igazgató tájékoztatása szerint a WHO bizakodásának alapját azok az intézkedések adják, amelyeket a szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hozott a pandémia fékezésének érdekében. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A rendelkezések értelmében az olimpiai résztvevők zárt buborékrendszerbe kerülnek Pekingbe érkezésük után, és naponta COVID-tesztet végeznek majd rajtuk. Szigorú korlátok közé szorítják a személyes érintkezéseket és a kockázatosnak minősülő találkozásokat, azokra pedig, akik nem vették fel az oltást, háromhetes karantén vár az olimpiai nyitány előtt.

A járványt övező félelmek az omikron variáns gyors terjedését követően erősödtek fel, ezért további szigorítások léptek életbe a sportolók, tisztségviselők és újságírók védelme érdekében – számolt be az ATV.

„Az intézkedések nagyon szigorúak és igen erőteljesek, s jelenleg nem látjuk, hogy különösebb kockázattal járna a játékok megrendezése”

– mondta a WHO-igazgató.

A NOB fokozott óvatosságra intett minden résztvevőt a Kínába indulás előtt, múlt hónapban ugyanakkor azt is közölte, hogy a tavaly nyáron megrendezett tokiói olimpia után nem emelkedett a fertőzöttek száma Japánban.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.