Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,331 $

Tizenhatan vesztették életüket egy hatalmas tömegkarambolban

Rendkívül súlyos közlekedési baleset történt Egyiptomban, ahol egy mikrobusz és egy rendes busz ütközött össze.

...svg content...Fotó: EPA/STR
Afrika

Nagy Noel

Szerkesztő

A Sínai-félszigeten történt balesetben legalább tizenhatan vesztették életüket, valamint további 18 ember megsebesült – írja az AP hírügynökség.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium közlése szerint a kisbusz rohant bele a Szuez és Tor városa között közlekedő menetrend szerinti távolsági buszba.

A rendőrség közleménye szerint a baleset mindössze 10 kilométerre történt Tor városától, az egészségügyi minisztérium pedig kiemelte, hogy 13 mentőkocsival kellett a helyszínre sietni.

A halálos közlekedési balesetek egyáltalán nem számítanak ritkaságnak Egyiptomban, évente több ezer ember hal meg a közutakon. Ennek elsősorban a gyorshajtás, a rossz utakat és a rosszul betartott közlekedési szabályok az okozói.

Októberben már történt egy rendkívül súlyos baleset, akkor Kairó közelében vesztette életét 19 ember egy frontális ütközésben.

Ezekre az Apple eszközökre már nem érkezik több frissítés

Az iPadek, Macek és Apple Watchok esetében is vannak olyan készülékek, amelyek nem fogják megkapni az idei rendszereket.

Miért nem látjuk jól a színeket a sötétben?

A sötétben az élénk színek szürkévé fakulnak, és nehéz őket megkülönböztetni egymástól, aminek oka az emberi szem fotoreceptoraiban, a pálcikákban és csapokban keresendő.