Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Csollány Szilveszter röviddel a kórházba kerülése előtt oltatta be magát

Egy hónapja van lélegeztetőgépen Csollány Szilveszter, aki szó szerint küzd az életéért, ahogyan az orvosok is.

Fotó: Az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcina a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. október 28-án. MTI/Balázs Attila
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Továbbra sem tudni részletes információkat Csollány Szilveszter állapotáról, aki egy hónapja került lélegeztetőgépre a súlyos állapota miatt. December első hetében robbant a hír, miszerint az 51 éves olimpiai bajnokot az intenzív osztályon ápolják.

A legendás tornász, aki a mai napig sokak példaképe, a súlyos állapota előtt egy hónappal kapta el a koronavírust, körülbelül nyolc héttel ezelőtt. Végül egy budapesti kórházba került, és jelenleg is ott kezelik, lélegeztetőgép segítségével tartják életben.

A Blikk a cikkében arról ír, hogy Csollány kapott oltást, mivel Ausztriában dolgozott, ahol megkövetelték tőle a védettséget. „Csollány Szilveszter korábban a Facebook-oldalán több oltásellenes posztot is megosztott. Nem akarta felvenni a koronavírus elleni vakcinát, ám mivel Ausztriában dolgozott, egy kis kismartoni klubnál volt edző, ahol megkövetelték tőle – a gyerekek miatt is – a védettséget, ezért beoltatta magát.” – írja a Blikk a cikkében.

Dr. Letoha Tamás kutatóorvos mondta el, hogy az olimpikon milyen vakcinát kapott a súlyos állapota előtt. Egydózisú vektorvakcinát vett fel, amit a Janssen biztosított számára.

Az oltást azonban két héttel azelőtt vette fel, hogy kórházba került volna, így a védettség teljes szintje nem tudott kialakulni a szervezetében. Csollányt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik, ahol nagyon-nagyon jó kezekben van, az ország legjobb orvosai vannak mellette, és mindent megtesznek, amit lehet.

Valószínűleg csak nagyon kevesen tudhatják, hogy milyen Csollány jelenlegi állapota, illetve milyen esélyei vannak a túlélésre, mivel a család semmilyen információt nem közöl. „A Magyar Tornaszövetségben próbálták felvenni a kapcsolatot a családdal, de eddig nem sok sikerrel.” – írja a Blikk.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.