Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Óvatosabb vásárlás jellemezte a magyarokat tavaly év végén

A legfrissebb statisztikai adatok alapján a kiskereskedelem forgalmának volumene 3,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért értékeket, ám elmaradt az októberi 5,7 százalékos forgalomtól.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Novemberben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,1, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 4,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,2 százalékal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva – olvasható a KSH közleményében.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma összességében 4,9%-kal bővült. Az eladások volumene a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 29, a használtcikk-üzletekben 28, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 11, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 6,6, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 2,9%-kal emelkedett. A forgalom volumene 7,4%-kal kisebb lett a bútor-, műszakicikk-üzletekben. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 12%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene – a tavaly novemberi magas bázishoz képest – 0,9%-kal nőtt.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 6,2%-kal növekedett. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 0,3%-kal nőttek.

Az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1276 milliárd forint volt. Az országos kiskereskedelmi forgalom 43%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 41%-a a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16%-a az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.