Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,177 $

Hóval, dermesztő hideggel érkezik a tél hétvégére

Egyes helyeken akár mínusz 10 fokra és akár 10 centis hóra is lehet számítani.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ali Inay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Csütörtökön általánosan felhős, szeles idő érkezik, az OMSZ előrejelzése szerint délután kezd el kitisztulni az ég. Északkeleten és a Dunántúlon eső, akár hózápor is előfordulhat, a Kisalföld és a főváros térségében erős széllökésekre lehet számítani. Késő estére +2 és -7 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken többnyire derült, napos idő várható, a déli megyékben estére megvastagszik a felhőzet, akár hószállingózás is előfordulhat. Helyenként akár mínusz 14 fok is lehet, a jellemző legalacsonyabb hőmérséklet azonban ennél valamivel enyhébb lesz.

Az OMSZ szerint szombat hajnalban jelentősen lehűl a levegő, jellemzően -8 és -1 fok közötti értékeket mérhetnek, néhol -12 fok is lehet. Több helyen előfordulhat havazás, a keleti határ mentén havas eső. A legtöbb hó a Viharsarokban hullhat, akár 10 centi is, hófúvásra nem kell számítani. A havazás által érintett tájakon 0 fok alá is eshet a hőmérséklet, míg a Dunántúlon plusz 1-3 fokot mérhetnek.

Vasárnap hajnalban köd képződhet, miközben a Tiszántúlon megszűnik a havazás. Napközben az ország nyugati felében lehet szállingózásra készülni, helyenként ónos eső is jöhet. A minimumok többnyire -8 és -2 fok között alakulnak, de a hóval borított tájakon jóval hidegebb is lehet. Délután -2 és +5 fok közötti hőmérséklet valószínű – írja az Index.