Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,26 Ft
Euró
389,04 Ft
Font
453,23 Ft
Bitcoin
63,577 $

Pánik Hajdúnánáson: migránsoknak hitték az indiai vendégmunkásokat

A hajdúnánásiak között pánik tört ki a napokban, mert azt hitték a hivatalosan érkezett külföldi vendégmunkás csoportra, hogy migránsok. 

Fotó: Unsplash/Etienne Girardet
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az ATV Híradó riportjából kiderül, hogy a városban szemet szúrt az embereknek a külföldiek csoportja, így nagyon gyorsan terjedni kezdett a hír, hogy migránsokat láttak a városban, s többen jelezték, hogy félnek emiatt. 

Pál-Kovács Dezső működteti azt a helyet, ahol megszálltak a külföldiek. „Tiszaújvárosból megkerestek, hogy be tudnánk-e segíteni, ugyanis a MOL-beruházáshoz érkeznek indiai dolgozók, akiknek szállást és étkezést kellene biztosítani, amíg a papírjaikat intézik” – magyarázta a vállalkozó. Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

A kisváros önkormányzata a kitört pánik miatt kénytelen volt kiadni egy közleményt, amelyben megcáfolták a migránsáradatról elterjedt híreket, megnyugtatva az ott élőket, hogy mindössze külföldi vendégmunkások érkeztek a városba – írja a Blikk.

Az Idegenrendészeti Főigazgatóság nyújtotta azt az információt, mely szerint 30 külföldi dolgozó érkezett Hajdúnánásra, akiket rendszeresen ellenőriznek, ezáltal az itt tartózkodásuk teljesen legális és semmilyen közbiztonsági problémát nem jelent.