Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,137 $

Ezeket érdemes tudni a karácsonyfák kidobásáról

Elkezdődött a karácsonyi fenyőfák kihajigálása, az előzetes becslésekből kiindulva mintegy 500-600 ezer növény kerülhet ki az utcára Budapesten.

...svg content...Twenty20
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) tapasztalata szerint általában Vízkeresztet, január 6-át követően kezdődik az igazi kihelyezési dömping, amely egy-másfél hónapig tart. Az ilyenkor úgynevezett fenyőfajáratok szállítják el a karácsonyfákat, melyeket kifejezetten ebből a célból indít a budapesti közszolgáltató.

A háztartási hulladékos kukák mellé a hulladékgyűjtés napján, vagy a több mint 250 kijelölt gyűjtőhely egyikére teheti ki a fáját a lakosság. A fák kihelyezésekor figyelni kell arra, hogy azok ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, valamint a gépjárműforgalmat – olvasható az FKF közleményében. Soron kívül Jelentősen növekedett a végrehajtások száma Magyarországon

A kiszolgált tűlevelűeket az FKF először aprítja, majd ezt követően a BKM  kazánjaiba kerülnek, ahol nagynyomású gőzt fejlesztenek. Az így nyert hőenergiából – nagyhatékonyságú, úgynevezett kapcsolt energiatermeléssel – környezetbarát távhőt és villamos energiát állítanak elő.

Ez a hulladékhasznosítási technológia amellett, hogy hozzájárul a lerakásra kerülő hulladék mennyiségének mérsékléséhez, földgáztüzelést vált ki a budapesti távhő előállítása során, valamint környezetbarát villamos energiát táplál az országos hálózatba – írták.